Péntek, 2021-04-23, 11:15 AM Az Ön belépési neve Vendég | Csoport "Vendégek"Üdvözöllek Vendég | RSS                
                          
Nyitólap | Regényeim | Profilom | Regisztráció | Kilépek | Belépés
Honlap-menü
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Belépés

Az Ősök Nemzetsége

1. Rész

A Szövetség szirma

 

 

 

 

A regény történetének rövid leírása:

Sara, a magyar származású fiatal lány élete gyökeresen megváltozott, amikor nem hétköznapi személytől született gyermekével menekülnie kellett. Miután sikerült elrejtenie üldözői elől pár hónapos kisfiát, titokban Washingtonba utazott barátnőjéhez, a Tokiói Kenchiro klán sarjához, Azumihoz, segítséget kérni. Mielőtt elmondhatta volna mi is történt vele, meggyilkolják.

Miért is jutott erre a sorsra a fiatal magyar lány és kik az üldözői? Miért olyan fontos a kisfia, és hol is van elrejtve? Ezek a kérdések indítják útnak a japán barátnőt, Azumit az antropológust, és a rejtélyekkel körülvett Kinryut, aki hirtelen felbukkan Azumi életében. Sara gyilkosságának ügyében nyomozó volt kommandós, most rendőrnyomozó Jim Cambell is csatlakozik a két fiatal japánhoz, miután társát az ügy kapcsán elveszíti. Elsődleges céljuk az elrejtett kisfiút megkeresni és fényt deríteni a háttérben folyó jelenlegi és ősi viszályokra. A gyermek felkutatásához az első láncszemmel kapcsolódik Sam apó, aki Erdélyből emigrált még fiatalon Amerikába, és jelenleg egy kávézó tulajdonosa. Sam apó segíti a fiatalokat a több országon át tartó kutatások, üldözések, harcok közepette. A különös kis csapat számos megpróbáltatáson megy keresztül, miközben szembesülnek misztikus lényekkel, nagy erejű harcosokkal, ősi múlt titkaival, és szerelemmel, Tikalban, Egyiptomban, Tokióban, Tuvában, Magyarországon, Erdélyben és Kínában.

Miért keverednek ezekbe a hihetetlen, megmagyarázhatatlan helyzetekbe? Miért olyan fontos a múlt és a jövő? Miért pont ezen a pár különböző nemzetiségű emberen múlik az emberiség sorsa? Mindezekre kaphatunk választ, lélegzetelállító harcok és csodás tájak, valamint az ősi eredet megismerése során.

A történet egyszerre nyújt lebilincselő élményt a krimik, a fantasy történetek, a romantikus regények, és a régészet kedvelőinek egyaránt 

 

 

Részlet a regényem első kötetéből:

Helyszín: Tikal

−Amit most láttatok, sohasem kerülhet nyilvánosság elé! Megértettétek?

A két férfi csak bólogatott szótlanul, aztán a fiatal lány testét irányító, Amenasar benyitott a folyosó végén található, gazdagon díszített, arannyal futtatott ajtón, a három férfival hata mögött. A terem tele volt vésett kőtáblákkal, a falak arannyal, sárgával, vörössel és fekete színekkel festett jeleneteket ábrázoltak, a régi, fénykorát élő Tikalról. 

Középen két kőkoporsó állt, tetejükön szkíta rovásírás látszódott, kissé elkopva, de még jól olvashatóan. Azumi odalépett az egyikhez, kezét gyengéden végig simította rajta, szemeiből könnycseppek gördültek a koporsó vaskos kőlapjára.

Kinryu mellé lépett, lehajolva ráfújt a kőtáblára és a maradék port ujjaival söpörte le óvatosan, aztán hangosan felolvasta a rajta található szöveget .

−Értelme az életnek, kapocs a két világ között. Szerelmünk gyümölcse. Ehb' Igejibir Xook

Az uralkodó és hitvese egyetlen gyermekének testét vigyázta ez a koporsó. Jim és Sam apó is a fiatal japán férfi mellé sétált, merengve nézték a feliratot, amit Kinryu az előbb olvasott fel nekik.

−Ezek szerint a Szarkofág egy kis gyermek testét rejti?

−Valószínűleg Amenasar és az uralkodó fia nyugszik itt.−válaszolt Kinryu az öregnek, majd folytatta.−A legenda szerint Tikal uralkodójának, akit a dinasztia alapítójának is neveznek: Yax Ehb' Xook-nak született titokban egy fia. Amikor a fiú felcseperedett, magának követelte apja után a trónt, miután megálmodta, hogy az ő sarja fogja Tikalt felvirágoztatni. Ez a gyermek is az ő leszármazottja lehet, Yax Nuun Xook uralkodó révén.

Eközben Amenasar szelleme, Azumi testében a bejárat melletti falhoz sétált, majd kezével benyomott egy kőkockát, ami beindítva egy újabb zárt, pár lépésnyire megnyitott egy üreget. Az üreg belsejében ott állt az uralkodó álltal használt áldozati tőr.

Markolata aranyból készült, kitárt szárnyú sólyom alakja volt kivehető ott, ahol a penge csatlakozott belé. Végén hatalmas rubint csillant meg, ahogy Azumi lassan kiemelte onnan. Kezében tartva elindult a másik koporsóhoz, elé állt és jobb kezét a födélre vésett írás fölé emelve, az éles pengével megsebezte tenyerét....

 

Helyszín: Egyiptom

Rosszul van, kollegina?−kérdezett rá a vele szembe forduló idős tudós. Fekete nagy szemei fürkészve vizsgálgatták a fiatal lány mozdulatait. Magas, kissé vékony testalkatú alak ismét a lányhoz szólt, maszkja mögül.

−Ha nem tévedek ön Azumi Kenchiro!

−Gáni professzor!−furakodott előre megkönnyebbülten felkiáltva, Abil.

−Fiatal barátom, még sosem láttam így örülni a találkozásunknak! 

−Professzor,... maga Esszám el-Gáni professzor? −bökött rá Cambell.

−Hát ezen a néven szoktak szólítani, úgy hogy minden bizonnyal én vagyok.

Abil félre rángatva a másik két tudóstól a professzort, halkan súgta fülébe.

−Omar Szábrit megölték.

Az idős ember ledöbbenve nézett a fiatal, arab férfira.

−Mikor?

−Úgy talán egy órája jöttünk el a lakásából. Mindent felforgattak, a professzort ott találtuk holtan a dolgozószobájában,... Gáni professzor, Omar szívét... egyszerűen kivágták.−mesélte Abil tovább a történteket.

−Professzor!−szólt közbe Kinryu.−Az írás, amit találtak a hadvezér mellett, szintén itt van valahol?

−Természetesen. Tegnap este én magam hoztam be ide.

A beszélgetést Azu rémült tekintete zavarta meg, ahogy kétségbeesetten belemarkolt Kinryu karjába. A körülötte álló férfiak értetlenül nézték, ahogy az ősi nyelven megszólalt, aztán látva a tekinteteket, újra szólt.

−Mentsétek meg,... vigyétek, míg nem kerít hatalmába az erő! Az írás,... −Azu térdre rogyott, Kinryu karját szorítva:.−óvd sárkányok erejével! A szerződés megköttetik,... Arszian népével....

 

Vélemények a regényem első kötetéről:

 

Örömmel olvastam újra a könyvedet. Nagyon szép kalandos történet felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt. Könnyen olvasható, izgalmas, vicces párbeszédekkel. Nagyon tetszett a Maja uralkodóval és a szerelmével való találkozás leírása. Megható a Székelykakasdi látogatás. Írhatnék még a szellem városról és az ott lévő szellemekről, nagyon tetszett ahogy ábrázoltad. Kedvenc szereplőm Jim Cambell .Vicces figura, sok helyen oldja a feszültséget. Izgatottan várom a könyved folytatását!

Fauszt Viktorné volt postai dolgozó, jelenleg nyugdíjas 60 éves

 

 

A regénye rendkívül izgalmas, eseményekben gazdag. Nyelvezet sokszínű, választékos, története lebilincselő. Alig lehet letenni, nagyon tetszett. A női főszereplő karakterét úgy éreztem, hogy hozzám a legközelebb állt, teljesen azonosulni tudtam az egyéniségével. Amennyiben egy izgalmas, romantikus, érzelmekben bővelkedő, szórakoztató regényt akar olvasni, melyet akár egy nyaralásra is magával tud vinni, feltétlenül ajánlom ezt az olvasmányt.

Tamásné Dr. Albert Nóra

járási tisztifőorvos

 

 

Elfelejtettem visszajelezni a könyvvel kapcsolatban (amit már réges-rég kiolvastam): lebilincselő volt, hajnalokig fenn voltam, mert nem tudtam letenni.

H. Zsuzsa, Budapest, tolmács

 

 

Elolvastam a könyvet, na nem eddig kellett rágódni rajta. :) A bemutató után rögtön mentem fel Pestre, szerencsére az úton nem unatkoztam, mert volt olvasni valóm. Utána sajnos nagyon sűrű volt a programom és jött a vizsgaidőszak is, így le kellett tennem, de kb. 3 hete (amikor már nagyon nem volt kedvem tanulni) elővettem ismét és egy éjszaka alatt befejeztem a maradék részt. Persze nem a legjobb, megszakítani egy történetet, de könnyen felvettem a történet szálát és már a repülőn ültem. Nagyon tetszett, élvezetes, kalandos volt, jó volt végre kicsit kiszakadni a mai mindennapokból és elkalandozni. Az elején kicsit megijedtem a sok száltól, de hamar összeállt a kép és lehetett követni a történetet. A poénok kimondottan szórakoztatóak voltak, bár a lakótársaim számára kérdéses volt mit röhögcsélek éjszaka, egyedül.
Köszönöm szépen ezt az élményt és várom a folytatást! ;)

Megvan már a második része is? Természetesen én is igényt tartanék egy kötetre!

Lovas Ildikó, Egyetemi hallgató, modell

 

 

 

C.S. Judith  

 

 

Minden jog fenntartva! Szerzői jogvédelem alatt áll!

Keresés
Naptár
«  Április 2021  »
HKSzeCsPSzoV
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Mentett bejegyzések
Barátaink:
  • Honlap létrehozása
  • Ingyenes online játékok
  • Online Munkaasztal
  • Oktató videók
  • uCoz Rajongók Oldala
  • Copyright MyCorp © 2021

    Ingyenes honlapszerkesztő - uCoz